Valtuustoaloite:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Aloitteen tarkoitus on, että  kartoitetaan vaasalaisten urheiluseurojen kiinnostus ottaa huolehtiakseen lajilleen ominaisesta urheilukentästä tai muusta suorituspaikasta ja että ko. rekisteröity yhdistys ja kaupunki laatisivat asiasta molempia osapuolia hyödyntävän  käyttö- ja hallintasopimuksen. Tällainen sopimus on jo laadittu mm. Sundom IF:n ja kaupungin vapaa-aikatoimen välillä.

 

Tällaisia pääosin jalkapalloon soveltuvia ruohokenttiä on mm. Huutoniemellä, Suvilahdessa, Vaskiluodossa, Palosaarella. Mahdollisesti Huutoniemen kenttää voisi isännöidä esim. FC Kiisto,  Palosaaren kenttä soveltuisi erinomaisen hyvin FC Sportin naisten hallinnointiin. Naisten SM-sarjassa pelaava seura on vaasalaisen tyttö- ja naisjalkapallon lippulaiva. Yhtenä vaihtoehtona tulee kartoittaa voitaisiinko Palosaaren jalkapallokenttää kehittää erityisesti naisjalkapallon pyhättönä, joka olisi pääosin kaikkien vaasalaisten naisjalkapalloa harrastavien (FC Sport, VPS, VIFK) seurojen yhteiskäytössä.

 

Muiden urheilupaikkojen osalta saattaa olla seuroilla mielenkiintoa erilaisten yhteistyömallien sopimisesta kaupungin kanssa,  tavoitteena mm. ajoittain kohtuuttomiksi nousevien vuokrakustannusten pienentäminen.

 

Vaasassa 7.2.2005

 

Harri Moisio