Vuoden 2012 kaupungin palkkoihin meni kaikkiaan 185,7 miljoonaa euroa, vuodelle 2013 muutettu talousarvio oli 186,4 miljoonaa ja vuoden 2013 aikana säästötoimien ja muiden rajoitusten seurauksena palkkoihin meni 181,9 miljoonaa.

Kaupungin työntekijöiden selkänahasta vedettiin reilun neljän miljoonan säästöt. Se on valtaisi tulos, mutta mitä muuta se pitää sisällään?

Erilaisia palveluita ostetaan yksityisiltä tahoilta silloin, kun omalla väellä ja toiminnalla ei selvitä, kaupungin omat henkilöstöresurssit eivät riitä, vaan palveluiden turvaamiseksi tai tiettyjen välttämättömien toimintojen vuoksi joudutaan turvautumaan ulkopuolisiin tekijöihin.

Joidenkin palveluiden osalta on pidempiaikaisia sopimuksia ja kaupungin budjetissa palveluiden ostoihin on ollut varattuna lähes samantasoinen summa kuin palkkoihin. Hiukan ovat olleet pienempiä. Vuonna 2012 palveluiden ostoihin kului noin 169,5 miljoonaa euroa ja vuoden 2013 talousarvioon varattiin 196,3 miljoonaa. Summa taisi ensi kerran ylittää palkkoihin budjetoidun summan.

Miten sitten kävi 2013, säästöjen ja henkilöstön tsempaamisen vuonna? Palveluiden ostoihin saatiin lopulta kulumaan 200,5 miljoonaa euroa. Jokainen osaa varmaan laskea summien erotukset ja kertoa itselleen tapahtuneen kehityssuunnan.

No, en malta odottaa muiden laskelmia ja tältä se näyttää. Työntekijöiden palkoista säästettiin se reilu neljä miljoonaa ja päästiin lähes saman verran alle myös vuoden 2012 palkkatasosta. Samaan aikaan palveluiden ostoihin talousarvioon lisättiin edelliseen vuoteen nähden 26,8 miljoonaa euroa ja lopullinen vuosien erotus oli jo 31 miljoonaa.

Jos jätetään pois tuo huima tason nosto vuoden 2012 tuloksesta 2013 tulokseen ja katsotaan vain sitä korotusta, joka näkyy budjetoidun ja toteutuneen välisessä erotuksessa. Yllättäen palveluiden ostot kasvoivat yli budjetoidun kutakuinkin saman verran – reilu neljä miljoonaa – kuin työntekijöiden eduista osattiin nipistää.

Kun tällaisen hölmöläisten hommalta haiskahtavien tekojen takaa yrittää katsoa, mitä tämä kaikki aiheuttaa kaupungille, sen henkilöstöllä ja aivan kokonaiselle ilmapiirille, ei voi kuin harmitella ja surra sitä suurta viisautta jolla tätä kaikkea johdetaan.

Onko meillä oikeasti tarkoitus pyörittää kaupungin palveluverkkoa, kuntalaisten peruspalveluita lopen uupuneella väellä hamaan tappiin?

Henkilöstön rekrytointi kaupungin erilaisiin tehtäviin tökkii – osaavaa väkeä ei tahdo saada, näin kertovat johtavat johtajat ja henkilöstöä etsivät satraapit. Työyhteisöjen maine on onneton: kuka haluaisi mennä töihin valmiiksi uupuneeseen sakkiin?

Töitä ja huolia on monin verroin tarjolla ja varmimpana työsuhde-etuna näköpiirissä on työuupumus.

Pienetkin henkilöstön hyvinvointia parantavat ja työtehoa kannustavat porkkanat syötiin pulleiden palveluntuottajien massuun. Säästöjä tehtiin vimmalla ja vihalla, eikä huomattu, että purettavan maton toista päätä kasvattivat uudet uljaat ulkopuoliset tekijät. Jos tämä ei ole hölmöläisten hommaa, niin mikä sitten?

Viimeisin hivelevä muistutus tuli sähköpostiin, jossa kerrottiin, että isompia tasavuosia täyttäville ojennetaan kukkakimppu tai kirja – mahdollisen tarjoilun tilaa ja kustantaa päivänsankari itse. Voin tässä julkisesti ilmoittaa, että pitäkää kukkanne ja kirjanne, kun se päivä koittaa.

HARRI MOISIO

Kirjoittaja on vaasalainen

nuorisokodin johtaja