Pohjalainen

VAASASSA ON jo pitkään podettu ammattitaitoisen hoitohenkilöstön puutetta. Kesien kynnyksellä on joskus jopa paniikinomainen tunnelma, kun sijaisia lomalaisille ei tahdo löytyä.

Se on tarkoittanut sitä, että osastoja on yhdistelty tai joku niistä on laitettu tykkänään kiinni. Taitaa olla totta myös tänä kesänä.

Talouden taantuma hidasti myös kaupungin virkapaketin toteuttamista. Vuoden alusta oli lupa täyttää 25 uutta hoitoalan vakanssia ja nyt kesäkuun alusta 15 uutta ja kolme määräaikaista vakanssia. Aika ajoin on tullut tutkailtua mollin sivuilta tarjolla olevia tehtäviä, josko jotain mielenkiintoista uranvaihtoa olisi tarjolla. Siinä samalla on tullut vilkuiltua mitä tarjottavaa Vaasalla on. Kovin köyhältä on aina näyttänyt.


OLEN JÄÄNYT ihmettelemään, missä ja miten vakanssit ovat haettavissa. Kuinka kukaan osaa niiden perään kysyä? Toisaalta kuulee koko ajan puheita, kuinka toimitaan vajaalla miehityksellä ja tekijöitä avoimiin vakansseihin ei löydy.

Viime budjettikokouksen alla välitettiin tieto, että 32 koti- ja laitoshoidon vakanssia oli täyttämättä - uusien perustettavien lisäksi. Työvoimatoimiston sivuilta en kyllä löytänyt merkkejä, että niitä olisi edes haettu täytettäväksi.

Vaasassa on lamasta huolimatta ollut jatkuvaa kasvua teollisuudessa ja yritystoiminnassa. Uutta väkeä rekrytoidaan jatkuvasti, usein miehisille aloille. Kun perhe Etelä-Suomessa miettii muuttoa Vaasaan, on keskusteluissa varmasti kysymys: löytyykö vaimolle töitä?

Palvelujen puolelta löytyy ja hoitohenkilöstön puoleltakin, kun siitä osattaisiin vain kertoa!

VAASASSA ON kuulemma paras rekrytointiohjelma. On viesti henkilöstöpalvelukeskuksesta, vaan kun se ei oikein missään näy.

Näihin aikoihin kaupunki hakee neljää hoitajaa vammaispalveluihin, kolmea opettajaa, kahta työterveyslääkäriä, sairaanhoitajan puolikasta ja yhtä äitiyslomasijaista. Ei kuulosta siltä, että olisi kauhea pula hoitavista käsistä.

Mallia voisi hakea ihmiskauppaa tekeviltä valtakunnallisilta rekrytointifirmoilta. Kun kunnat ja muut julkishallinnolliset yhteisöt lepäävät rekrytoinnissa laakereillaan, antaa se tilan henkilöstöä välittäville firmoille. Ja niitä näyttää syntyvän kuin sieniä sateella.

NYTKIN TYÖVOIMATOIMISTON sivuilta löytyi ainakin kolme firmaa, jotka etsivät mm. sairaanhoitajia Vaasaa työskentelemään joko julkisen tai yksityisen palveluntuottajan tiloihin.

Itseään nämä mainostavat: "Olemme auktorisoitu henkilöstöpalveluyritys, jolla on monivuotinen kokemus hoitoalan henkilöstön välittämisestä ja rekrytoinnista erilaisille asiakkaille." Toinen kertoo toimivansa "luotettavana työnantajana huolehtien kaikista työnantajavelvoitteista ja kilpailukykyisestä palkkauksesta. Järjestämme tarvittaessa myös oman työsuhdeasunnon." Kolmas firma lupaa tarjota "sinulle työpaikan jossa osaamistasi arvostetaan!"

OSA FIRMOISTA välittää, ja joku palkkaa ammattiosaajan firmaansa ja myy tätä osaajaansa. Yksi näistä lupaa auttaa organisaatioita ja ihmisiä kasvamaan ja poistamaan työllistymisen ja työllistämisen esteitä.

"Rakennamme pätkätöistä työuria ja olemme mukana ratkaisemassa asiakkaidemme bisneshaasteita."

Kilpailu ammattitaitoisista tekijöistä on jo tätä päivää. Voisiko kaupungin henkilöstön rekrytointia tehostaa vaikka tarjoamalla kilpailukykyistä palkkausta muillekin kuin lääkäreille?

Voitaisiinko kehua monipuolisen asumisen mahdollisuuksia tai lupaamalla rakentaa pätkätöistä työuria. Vielä kun sen kielivaatimuksenkin saisi oikeisiin mittapuihin - riittää kun työyhteisöstä osa taitaa molemmat kielet. Voisiko kaupunki tarjota työtä jossa osaamista arvostetaan?