Pohjalaisen lanseeraama Taem-Vaasa oli eilettäin Tammikartanossa tutustumassa Vaasan vanhushuollon tilaan. Parikymmentä ehdokasta levittäytyi eri osastoille - itse olin Kumpulan ja Sankelon kanssa osasto 1:llä. Miapetra ehti olla vain muutaman hetken kun kone kutsui jo kohti Helsinkiä. Jannen kanssa oltiin itten "hommissa" - enemmän tai vähemmän häiriöksi henkilökunnalle ja asukkaille iloksi ja hämmennykseksi.

Osallistuttiin kahvin jakeluun ja seurusteltiin paikalla olleiden vanhusten kanssa sekä jututettiin henkilöstöä. Minulla oli suora ja oivallinen tilaisuus tarjota Sankelolle niitä Dumbo-korvia, jotta hän oikeasti kuulisi osastoilla olevan henkilöstö tarpeen. Tällä osastolla asiat olivat suhteellisen hyvällä mallilla, öissäkin oli kaksi yökköä, joita ilman olisi osastolla mahdoton selvitä.

Kokemus oli mieluisa ja syvällä sielussa oleva "hoitaja" heräsi taas henkiin - oli mukava olla "avuksi" ja nähdä arki. Iltaan jäi neljä hoitajaa 30 potilaan tueksi, potilaiden joiden avuntarve oli kuitenkin jatkuva, meitä olsi ollut kuusi jos Jannen kanssa oltaisiin jääty iltavuoroon. Jäi väliin, mutta suosittelisin valtuutettujen vastaavaa tempausta, ehkä ymmärrys löytyisi seuraavassa budjettikokouksessa.