Mennyt päivä on taas kiitänyt ohi. Työasioiden lisäksi päivä piti sisällään Vaasaanseudun kehittämistä. Iltapäivän kokouksessa käytiin läpi palvelurakenneuudistusta - konsulttien mallittamista, ministeriön kuntarakenne mallittamista. Vielä ollaan kaukana siitä, että yhteisiä tekoja löytyisi näiden visioden ja kaavailujen takaa. Kun rakennemuutoksia tarkastellaan vain taloudellisesta näkökulmasta niin oikeat ja oikeasti ihmisiä hyvällä koskettavat ratkaisut kuihtuvat ja kuolevat. Köyhä ei kykene tai ei voi tehdä viisaita ratkaisuja, sen on vain ratkaistava asiat tavalla tai toisella. Mitenkähän kuntien työntekijät ja viranomaiset ottavat palvelurakenne uudistukset - muutosvastarintaa, vastustusta joko hyvällä tai pahalla. Pahimmillan muutokset sitten tehdään pakosta, ei viisasti vaan kuten köyhän - on pakko.

Ilta päättyi taas tyttöjen treeneihin - vaikka se on raskasta lähteä vielä iltamyöhään vetämään treenejä, on siinä silti jotain, joka pitää terveenä ja poissa arkisista murheista. Muuten kiva ilta, mutta yksi tytöistä kaatui pahoin päin seinää ja loukkasi päänsä, kätensä ja jalkansa. Jalkapallo on vaarallinen laji ja varsinkin jos seinät on rajana.
Huomenna tai siis itseasiassa jo tänään Päivi lähtee äitinsä luo kyläilemään - aamulla kohti Iisalmea. Minun pitäisi lähteä työporukan kanssa perinteiselle syysretkelle. Viimevuosi jäi väliin kun oli kunnallisvaalit ja tilaisuuksia juuri sinä viikonloppuna. Olen aina aika huono lähtemään, nytkin on suuri kiusaus jäädä kotiin ja hävitä kissojen kanssa mökille, olla vain itekseen. Jos nyt kuitenkin tämän kerran lähtis - pitää järjestää sitä ekstra omaa aikaa ihan erikseen. Voi olla, että työporukka "tarvii" johtajaansa, pitää siellä olla joku joka pitää homman hanskassa, joku jolle narista, joku joka kehuu hyvää porukkaa. Oikeesti. Aikuisten oikeesti.