torstai, 9. elokuu 2012

Kesätapaturma

Sitä istutaan valtuustossa ja kaikennäköisissä elimissä, eikä tiedetä, että asiat pitää hoitaa omalla terveysasemalla. Kuulemma isoja plakaatteja on siellä täällä jossa asiasta kerrotaan. Näin sairaanhoitaja terveyskeskuksen luukulta onnistui tylyttämään ja sai varmaan hyvän mielen. Olisivat kyllä tikit poistaneet, mutta eivät tienneet koska kun olivat menossa syömään.

Niinpä nostin kytkintä ja siirryin omalle terveysasemalle, jossa tikit sitten poistettiin viiden minuutin odotuksen jälkeen. Pääterveysaseman ruuhkasta Kirkkopuistikon terveysasemalle vaihto oli osaltaan hämmentävä - toisessa ihmisiä oli jonoksi asti ja toisessa odotti viileä ja tyhjä odotussali. Olikohan reissussa muitakin, joilta plakaatit oli jäänyt huomaamatta, vai onko joku muu mitoitus pielessä?

Tapana on palauttaa tavarat sinne mistä ne on saanutkin ja sillä logiikalla olin sormen tikkejä palauttamassa sinne mistä ne sainkin. Toki kaikki lähti omasta typeryydestä jo alun pitäen. Enpä muista, koska viimeksi olen itselleni ollut näin vihainen. Pienet perkeleet valuivat suupielestä kun saunan lämmitys Arvolan tilalla kääntyi pikakuljetukseen kohti terveyskeskusta.

Rakennussirkkelin terän suoja on takkuillut, ja olen kaikkia vieraita kieltänyt sitä käyttämästä, varsinkaan yksin. Itseltäni en sitä tietenkään ole tehnyt, koska tiedän vian ja osaan varoa. Niin luulin. Saunapuiksi olin sahaamassa puunriukuja tuolla viallisella sirkkelillä.

Keskityin oikean mittaisten puiden sahaamiseen ja muutaman sain tehtyä, kunnes nappasin etusormella pyörivästä terästä kiinni ja siihen jäivät saunapuut. Sormi pystyyn, veri virtaa pitkin kämmentä ja käsivartta.

Nopea ajatus että laastaria vaan päälle - katse repaleiseen sormeen vei ajatukset kyllä kohti tikkausta.

Ensiapu tuli nopeasti ja sain sidottua haavan tiiviisti kiinni, pari kiputablettia ja vaimon pakasteesta hakema parsakaalipussi ja kiireesti kohti hoitoa. Vaimo valitsi mielestään nopeimman reitin ja surffaili kaikkia pikkuteitä ja kujia pitkin - reittivalinnat huvittivat ja naurukin taisi ärräpäiden seasta löytyä.

Tarjosin parsakaalia terveysaseman luukulla hoitajalle ja yritin huumorilla saada sympatiaa. Säikähdin, että saan jäädä haavani kanssa odottamaan jonon päähän, mutta onneksi tällaiset töpeksijät otetaan jono ohi.

Hoitaja avaa siteen ja laittaa parsakaalit roskikseen - katsoo ja kysyy pohtien, onkohan tämä keskussairaalakamaa. Yhdessä todetaan sormen kaipaavan tikkejä ja sillä hyvä.

Paikalle saapuu nuori naislääkäri joka kehuu sormeni repaleita komeiksi ja pienen tutkiskelun jälkeen ryhtyy ompelushommiin. Repaleet liitetään yhteen kahdeksalla tikkauksella ja laitetaan sormi komeaan pakettiin. Nöyrin kiitos heille nopeasta huumoripitoisesta ja miellyttävästä hoitopalvelusta - nokisen ja hikisen miehen korjaamisesta. Lääkekuuri apteekista ja takaisin mökille: reilussa tunnissa kaikki oli hoidettu.

Vävymies jatkoi saunan lämmittämistä. Oli kirveellä tehnyt saunapuut oikeista pölleistä ja selvinnyt ilman vammoja. Kiellosta huolimatta kävin saunan jälkilöylyssä ja sain henkilökohtaisen pesupalvelun. Tässä iässä se tuntuu ihan kivalta, vaikka ei sentään kättään sen vuoksi kannata teloa.

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...