maanantai, 5. syyskuu 2011

Ja taas valitaan

Mäntymaan kanssa ostettiin eräällä yhteisellä reissulla Marimekon raitapaidat - minä punaraitaisen ja Markku siniraitaisen. Oli ajatus, että jossain sopivassa vaalitilaisuudessa sitten esiinnytään raidoissamme kuten Mortti ja Vertti konsanaan. Vaalit menivät ja yhteisesiintyminen jäi kaikessa tohinassa puheen tasolle.

Kaupunginjohtajaa valittaessa viime valtuustossa sitten jonkinlainen yhteisesiintyminen toteutui - toki suunnittelematta. Olimme ainakin joka toisesta asiasta samaa mieltä.

Molemmat pitivät tärkeänä, että Kaj Suomela jatkaa nykyisissä tehtävissään, siellä hän parhaiten pystyy puolustamaan Vaasan etua ja toimimaan seudun parhaaksi. Hyvä mies jatkakoon tehtävissään.

Häyryn valinnasta kaupunginjohtajaksi olimme sitten taas eri mieltä. Samoin perustein kuin Suomelan kohdalla, oma näkemykseni painottui suuntaan jossa olisi parasta Vaasalle ja Vaasan seudulle jos Häyry jatkaisi teknisen toimen toimialajohtajana. Moni asia ei ole vielä alkua nähnyt.

Kaupungin hallintorakenteen uudistus on alkutekijöissään ja suunnitellut toimialajohtajien ja kaupunginhallituksen yhteiset linjaukset ovat vielä edessä. Edellisen kaupunginjohtajan pikapoistuminen takavasemmalle pysäytti prosessin.

Vasta alkuun päästyään Häyryllä olisi ja on - tietenkin myös nyt - isoja asioita edessään teknisen puolen asioiden yhdistämisessä ja uuden hallintomallin rakentamisessa.

Lisäksi yhtenä suurena perusteena oli se, että uutta johtajavalintaprosessia ei tarvitsisi aloittaa, jos valinta kohdistuisi naiseen tai nuoreen. Meillä olisi kaupungin johtajisto lopulta kasassa ja päästäisiin itse asiaan. Suurin osa valtuutetuista oli kuitenkin jo valaistunut Häyryn taakse ja kaikki muut perustelut kaikuivat kuuroille korville.

Pohjalaisen poliittisen päätoimittajan häntäkirjoitus valinnan jälkeen ihmetteli Mortin ja Vertin päätelmiä - ei toki nimillä - jossa hyville miehille suotiin paikat nykyisissä tehtävissään ja ihmeteltiin logiikkaa, jossa niin hyvät miehet eivät kelpaisi sitten kaupunginjohtajaksi?

Toki kelpaisivat, vaan kokonaisuus puolsi muita näkemyksiä. Joskus on kohteliasta kertoa ajatuksensa positiivisesti, varsinkin kun ongelma oli positiivinen.

Kaikkien ehdokkaiden kanssa tultaisiin toimeen - nyt vain ei ollut aika naisen tai nuoren miehen astua johtoon, vaan valinta oli tuttu ja turvallinen. Nyt valinta on tehty ja siitä pulinat pois.

Seuraavaksi ryhdytään hakemaan teknisen toimen toimialajohtajaa. Hyväksi havaittu valintakoneisto käynnistää työnsä ellei uusi kaupunginjohtaja muuta keksi. Hakuprosessi aloitetaan todennäköisesti heti miten ja seuraavat puoli vuotta valmistellaan, haastatellaan ja taas tentataan ja lopulta päästää valitsemaan. Vasta keväällä pakka on kasassa.

Kyllä Häyryllä on muuten jokin maaginen kaiku jo nimessään. Uusimpia vaasalaisia edustavan tyttärenpojan suu vetää välittömästi messingille kun lausuu hoon ään yyn ärrän ja yyn putkeen - lapsi on valtuutettujen lailla yhtä myyty. Varmaan hän, kuten kaikki valtuutetut, toivottaa menestystä Häyrylle hänen valitsemalleen uralle.

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...