Niinpä vaalikiireitä vaalien alla! Yllättävää, no ei kai.
Oma varsinainen vaaliavaus 17.2 onnistui loistavasti. Ensinnäkin väkeä oli reilu sata ja kaikkisaivat ruokaa syödäkseen, kakku vaan pääsi loppumaan - väkeä oli hiukan enemmän kuin oli arvioitu tai sitten olivat persompia makean perään.
Paikalla oli lehdistö ja Vihreiden poliittinen vaikuttaja Hannu Katajamäki, joka piti erittäin voimakkaan kannatuspuheenvuoron valintani puolesta -Hannu kehui niin, että korvia punotti - toivottavasti osaan olla kehujen mittainen ehdokas. Asiasta tuli valtakunnallinen kohu - jos ei suuri, niin vesilasissa nyt kumminkin. Vihreiden puoluesihteeri piti temppua harvinaisena varsinkin näin vaalien alla.
Katajanäen kannustuksen taustalla on meidän viritelmä Vasemmistoliiton ja Vihreiden vaaliliitosta, joka kariutui oikeastaan molempien puolueiden piirijärjestöissä. Vihreiden mahdollisuus saada edustajaa läpi on lähes mahdoton yhtälö - Vasemmistoliitolle se on mahdollista ja siinä operaatiossa tarvitaan ns. liikkuvia ääniä ja ääniä yli puoluerajojen, jotta tuossa onnistuttaisiin. Siihen saumaan Katajamäki-Moisio operaatiokin perustuu.

Valtava kokemus oli taas kerran käydä Perhon Peltokankaalla. Lumimyrskyn jälkeen auraamattomien teiden takana oli lämmin vastaanotto - vanhoja tuttuja, jotka ilahtuvat vain siitä, että joku vaivautuu kylään ja kuulemaan heidän ajatuksiaan. Laulu syntyy kuin itsestään - runo lausutaan kun siltä tuntuu ja tunnelma on lämmin.

Vimpelin vaalipaneelissa sain kohdata lauman istuvia kansanedustajia, jotka toinen toisensa jälkeen luettelivat miljoonia, miljardeja, prosentteja ja luåpasivat kaikille roimia korotuksia ja parannuksia! Puhuivat kuin asiat olisivat olleet jotenkin uusia tai tässä ja nyt yllättäen ongelmiksi tulleita. Köyhyys on Suomessa tunnettu, eläkeläisten, opiskelijoiden, työttömien, toimeentulon varassa elävien ihmisten ahdinko on tiedossa oluut jo kauan. Asioiden eteen ei ole huomattu istuntokaudella tehdä mitään?? nyt vaalien alla on hirmuinen kiire antaa lupauksia ja syytää rahaa sinne tänne jos joku sitä vaatii - katteettomia lupauksia, niitä ne ovat. Pitäisi jaksaa puhua arvoista, periaatteista, suunnasta ja olla valmiita ratkaisemaan selkeitä rakenteellisia ongelmia - yhtenä Kelan, Työkkärin, sosiaalitoimen tukien yhdistäminen ja selkeän perusturvan rakentaminen. Tämä on ollut ongelmana jo vuosia ja sille istuvat edustajat olisivat voineet tehdä jo jotain, vaan ei. Nyt niistä paasataan. Hämmästyttävää porukkkaa, ei ihme, että luottamus politiikkaan ja politiikkoihin on mennyt. 

Vaalikoneiden joukossa on Naamavaalikone - siinä olin 90%:sti itseni näköinen, eli samalla tasolla liikutaan kuin muissakin vaalikoneissa - 100%:n tasoa on tosi vaikea saavuttaa edes omiin vastauksiin.