Kirjoittamisen ääreen on vaikea löytää aikaa, nyt aamupäivällä pieni hetki - levätäkki pitäis...
Menneestä mieliin painuvin hyppäys oli osallistuminen Sundomissa paikallisen TV:n suoraan ruotsinkieliseen valdebattiin - melkeimpä kaksjapuol tuntia sain istua tilanteessa jossa melkoinen joukko äidinkieleltään ruotsinkielisä joutuu "istumaan" lähes päivittäin asioidessaan suomekielisissä paikoissa. Vaikka molemmin kielin ymmärretään ja pärjätään suhteellisen hyvin, niin silti heittäytyminen keskustelemaan aivan "toiskielisten" kanssa saattaa olla monelle melkoinen kynnys. Tuota kynnystä oli hyvä käydä itse kokemassa ja tuntea nahoissaan sen kun sanoja ei löydy tai ne eivät millään meinaa taipua omassa suussa niin kuin sen ajattelee.
Huippu kokemus ja mieluisa kohtelu kollegoilta (muut ehdokkaat) ja studioväeltä - he halusivat ymmärtää minä sanon ja auttoivat jos en meinannut sanoja löytää - niinpä se aika riensi ja välillä jopa joku lennokaskin lause taisi livahtaa. Toivottavasti en tehnyt karhunpalvelusta puolueelle, yritys oli vilpitön ja opin tuntemaan rajallisuuteni - tässäkin asiassa!

Tunnelma vaalikentillä on melkoisen innostunut ja lievää kilpailun poikastakin näyttää ilmenevän omissa joukoissa - 17 ehdokkaan joukossa ja tukijoissa on saman verran lähes varmaa kansanedustajaa. Joku meistä sen paikan ottaa - äänestäjät ratkaisevat kansanedustajan nimen. Oma tuntuma on selkeästi rohkaiseva - vertailla voin edellisiin vaaleihin - nyt meininki on kohdallaan ja omia tukijoita löytyy laidasta laitaan ja tässä painaa lähinnä teot niin työssä, vapaa-ajalla, harrastusten parissa, kunnallisessa päätöksenteossa ja varmaan tavassa vaan olla ihmisten käytettävissä - kuulevana korvana ja toimeen tarttuvana. Näin itse koen ja palautetta ihmisiltä saan. Joka tapauksessa tunnelma on hyvä, viedään juttu hyvään lopputulokseen ja sillä hyvä. Tänään pitäis muuten käydä jo äänestämässä, varmuuden vuoksi.