lauantai, 28. toukokuu 2011

Erottakaa minut!

Tikanojan ja Kuntsin museoiden johtokunta päätti aikoinaan johtajansa erottamisesta ja 50000 euron kipurahoista. Pikapuoliin summa ex-johtajan tilille tipahtaa.

Ensimmäinen reaktioni oli kun tieto kipurahoista tuli - erottakaa minut! Kai minäkin nyt sen verran olen mokannut reilun 20 vuoden aikana lastenkodin johtajana, että tuon verran voisin saada?

Tehdyn ratkaisun jälkeen joulukuussa kirjoitin kaikille kaupunginhallituksen jäsenille oikein sähköpostikirjeen:

"Moi kaikille! Asia alkaa näyttäytymään kummalliselta. Kh:n keskustelun aikana olin valmis varoituksentasoiseen toimenpiteeseen - valittava talous- ja hallintovastaava ottaisi talouden ja henkilöstön yms. johtaakseen ja taiteellinen johtaja uusissa "raameissa" tekisi vain hänelle kuuluvat tehtävät.

Tehdyt huolimattomuudet/virheet korjattaisiin ja mahdollinen kaupungille aiheutettu vahinko korvattaisiin. Jos varoituksen jälkeen "leväperäisyys" jatkuisi, olisi välittömän erottamisen paikka.

Henkilöstön pahoinvointi on ilmeinen ja sen korjaamiseksi tietenkin pitää ryhtyä asianmukaisiin toimiin - auttaako työnohjaus, konsultointi tmv. tuki yhteisölle, sitä on vaikea ulkoa nähdä.

Nyt esille tullut irtisanomissopimus tekee kaupungista syyllisen koko jupakkaan.

Jos irtisanomiseen ei riitä perusteet (eli pelätään oikeustoimia jossa kaupunki häviää) niin miksi koko jupakkaan sitten lähdettiin?

Näytön pitää olla sellainen että häviämisen mahdollisuutta ei ole, jos kerran toimiin ryhdytään.

Sopimus on niin röyhkeä, että se ilmeisesti paljastaa koko sopan röyhkeyden.

En ymmärrä kuinka kh:n kollegat voivat nähdä jotain hyvää ja perusteltua ko. sopimuksessa. Tuollaista tai vastaavaa sopimusta tuskin löytyy menneistä ratkaisuista?

Jos näyttö on kiistaton niin seuraus pitää olla välitön irtisanominen ja tehtävistä vapauttaminen. Palkka juoksee kotiin irtisanomisajan (onko 1 kuukausi?) - lomat uudet ja vanhat maksetaan ja siinä kaikki.

Jos näyttöä ei ole tällaisiin toimiin niin silloin palaan tuohon alkuun, eli varoitus ja paluu "kontrolloituun arkeen" jossa talouden, hallinnon ja henkilöstön ottaa suojiinsa uusi "johtaja".

Tuollaista kultaista kädenpuristusta en tule missään nimessä hyväksymään.

Toki ymmärrän, ettei mielipiteelläni ole mitään valtaa päätöksentekoon tai ratkaisuun - korkeintaan mielipiteen ilmaisuun julkisesti, joka on jotain tällaista mitä tähän kirjoitin."

Siinä se nyt sitten on, sellaisenaan. Tiedän olevani suutuspäissäni äkkinäinen ja silloin sanoistani kuultavat primitiiviset reaktiot, joskus jopa sammakoita kuuluu loikkivan suustani.

Nyt kaikki tietävät kuinka tarina on jatkunut ja jatkuu edelleen kaupungin hallintoa lamaannuttavasti. Yleinen ahdistus valtaa tilaa.

Pian kukaan ei uskalla tehdä mitään ettei tulisi virheitä. Henkilöstöhallinnon lisääntyvät ohjeet, jossa korostetaan, että "tästä ohjeesta ei esimiehellä ole oikeus poiketa", vain lisäävät ahdistusta.

Pian isoveli valvoo kaikkialla ja lähin ystävä voi olla pahin vihollinen. Onko kukaan kuullut totalitarismista, järjestelmästä jossa valtion valta ulottuu yhteiskunnan kaikille aloille? Missä on luottamus ja kannustus, missä piileksii inhimillisyys?

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...